امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

هدف از نقشه كشی 166 ص

هدف از نقشه كشی 166 ص دسته: معماری
بازدید: 86 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 114 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 155

هدف از نقشه كشی

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

هدف از نقشه كشی

به طور كلی نقشه های مورد نیاز اجزای كی ساختمان را میتوان به سه دسته تقسیم كرد:

1 – طراحی ساختمان : این نقشه ها را مهندسین آرشیتكت تهیه می نمایند.

2 – نقشه های اجرایی : مانند پلانهای مختلف ، برشها ،‌دتایلاه ، نماها و غیره.

3 – نقشه های تاسیسات : مانند نقشه های برق، آبرسانی،‌ فاضلاب ،‌تهویه .

اهمیت نقشه كشی در ساختمان :‌

نقشه كشی در ساختمان یكی از مهمترین دروس فنی است. نقشه ، زبان افراد فنی است. برای یك فرد فنی بسیار مهم است كه این زبان را بشناسد و رموز آن را بداند. بدین معنی كه بتواند نقشه ای را درست و خوب ترسیم كند و قادر به درك و خواندن آن باشد. نقشه كشی در رشته ساختمان هم كاری است فنی و هم هنری، یعنی یك نقشه را هم باید از نظر رعایت نكات فنی درست كشید و هم باید خوب و زیبا كشید.

آنچه به قسمت فنی مربوط است تسوط هنر آموز در كلاس بیان خواهد شد و شما فرا خواهید گرفت ولی قسمت دوم یعنی زیبا كشیدن را باید با تمرین و كوشش مداوم به دست آورد تا هم درست و هم زیبا ترسیم كنید.

وسایل نقشه كشی :

    1 – تخته رسم و میز نقشه كشی. 2 – خط كشی T .  3 – خط كش اشل (مقیاس). 4- گونیاهای نقشه كی 30 ، 45 و 60 درجه.  5 – مداد پاك كن.   6 – برس نقشه كشی . 7- مدادهای نقشه كشی.  8 – مداد تراش.  9 – نوارچسب كاغذی.  10 – دستگاه نقشه كشی (درافتینك).  11 – چراغ میز نقشه كشی.   12- صندلی های نقشه كشی.  13- جعبه پرگار. 14- پرگار كشویی.  15- گونیای متحرك.  16- كاغذهای نقشه كشی.  17- كاتر یا برش دهنده.  18- خط كش فلزی.   19- نقاله.  20- شابلونها (اشكال هندسی، مبلمان ،‌تاسیسات، حروف و اعداد، شابلن خطط منحنی (پیستوله).  21- راپید شابلن نویسی.  22- راودیس  23- گرافوس. 24- راپید وگراف.  25- مركب.   26- خط كش معمولی.  27- لتراست و زیباتون.  28- نوار دور نقشه.  29- دستگاه نوگیر یا نوارزن.

1 – تخته رسم (میز نقشه كشی):

تخته رسم را معمولا” از چوب درخت كاج و یا گردو می سازند تا در مقال عوامل جوی مثل گرما، سرما،‌ رطوبت مقاومت داشته باشند. معمولا” در طرفین تخته رسمها باریكه ای از چوب سخت تعبیه می كنند. تخته رسمها یا روی دو پایه شیب دار ثابت قرار می گیرند و یا اینكه روی دو پایه بلند كه تخته رسم قابل بالا و پائین رفتن است نصب می شود. در این حالت میتوان شیب تخته رسم را به دلخواه تنظیم كرد.

تخته رسمهایی كه روی پایه های متحرك نصب می شوند، میز نقشه كشی نامیده می شوند و اندازه تخته رسم ها استاندارد شده است و در مقابل جدول زیر می باشد،‌ اما در بازار تخته رسمهایی غیر از اندازه های استاندارد شده نیز یافت می شود.

ابعاد استاندارد و انواع تخته رسم به شرح زیر است:

2000

1750

1500

1000

700

500

350

طول A میلیمتر

1500

1250

1000

700

500

350

250

عرض B میلیمتر

·        ارتفاع استاندارد میز نقشه كشی بیبن 80 تا 100 سانتیمتر است. پایه های میز نقشه كشی از فلز ساخته میشود. كناره های میز باید زاویه قائمه و اضلاع صافی داشته باشد.

2        – خط كش T :‌

در انواع گوناگون چوبی، كائوچویی و فلزی و پلاستیكی وجود دارد از دو تیغه كوتاه و بلند تشكیل شده است كه تیغه بلند آن بین 45 تا 150 سانتیمتر طول دارد و تیغه كوتاه آن از 10 الی 30 سانتیمتر است . زاویه بین تیغه بلند و كوتاه 90 درجه است كه با تكیه دادن تیغه كوتاه به كناره چپ میز تیغه بلند خط كشی به حالت افقی در جهت طول میز قرار می گیرد و با بالا و پائین بردن خط كش میتوان خطوط موازی افقی را رسم كرد و برای رسم خطوط عمودی گونیا را روی خط كش T قرار می دهند و خطوط عمودی را رسم می كنند.

در بعضی از دفاتر معماری و نقشه كشی معمولا” از خط كش قرقره ای استفاده میكنند این خط كش ها از دو طرف بوسیله دو نخ كه از قرقره های روی آن زده شده اند به میز ثابت میشود و خط كش روی نخ ها حركت می كند این خط كش ها دقیقتر از نوع اول هستند و با نصب آنها میتوان شیب میز را به اندازه دلخواه تنظیم نمود و بدون آنكه خط كش از روی میز بیفتد.

3        – خط كش اشل (مقیاس)‌:

این خظ كش وسیله ای است، برای تغییر نسبت اندازه های نقشه به اندازه واقع جسم اندازه ای كه مناسب ترسیم و كاغذ نقشه كشی باشد. اشل یك خط كش پلاستیكی با مقطع مثلثی است، كه سه وجه و شش كناره دارد. روی هر وجه آن دو نوع تقسیم بندی با دو مقیاس یكی از راست به چپ و دیگری از چپ به راست وجود دارد. اندازه خط كش اشل 30 سانتیمتر است و با استفاده از آن میتوان اندازه ها را در مقیاس های مختلف مشخص كرد.

4        – گونیاهای نقشه كشی:

دو نوع گونیا در نقشه كشی مورد نیاز از 45 درجه و 30 و 60 درجه شكل آنها به صورت مثلث قائم الزاویه بوده و با استفاده از این دو گونیا میتوان زوایای 15، 30، 45، 60، 75، 90، 105، 120، 135 و 150 درجه را رسم كرد و برای كشیدن سایر زوایا در صورت لزوم میتوان از نقاله استفاده كرد.

گونیا را معمولا” از چوپ درخت گلابی و یا مواد پلاستیكی شفاف و یا فلزی درست می كنند كه معولترین و بهترین آنها نوع پلاستیكی است. برای رسم مركبی از گونیای لبه دار استفاده می شود. گونیاهای بسیار بزرگ عمل نقشه كشی را كند می كند با گونیاهای كوچك نیز قادر نخواهیم بود در خطوط طویل را بكشیم و بنابراین از گونیاهای متوسط بهتر میتوان استفاده كرد وتر كونیای متوسط بین 25 تا 35 سانتیمتر است با دو گونیا میتوان تمام اندازه های داده شده بالا را رسم نمود.

5        – مداد پاك كن:

برای پاك كردن خطوط مدادی از پاك كن سفید نرم استفاده میشودو. پاك كن سفید نرم به خاطر نرم بودن از انعطاف بیشتری برخوردار است و شیار مدادی را بهتر تمیز میكند، مواد پاك كننده آن اثری روی كاغذ باقی نمی گذارد اما پاك كن های رنگی اثر رنگ آن روی كاغذ می ماند.

6        – برس نقشه كشی:

برای برطرف كردن براده های مداد پاك كن، باید از برس نقشه كشی استفاده كرد زیرا برطرف كردن براده های مدادپاك كن از روی نقشه با دست، نقشه را كثیف می كند. یكی از شرایط زیبا كشیدن ، خوب ترسیم كردن نقشه و تمیز كشیدن نقشه است.

7        – مدادهای نقشه كشی:

به طور كلی مدادهای نقشه كشی برحسب نرمی و سختی مغزشان در دو گروه     H و B یافت می شوند.

الف – گروه H – 2H – 3H – 4H – 5H – 6H – 7H – 8H – 9H

    ( Hard ) H نشان دهنده سختی مغز مداد است، مدادهای گروه H از H شروع و به 9H ختم می شوند، و هر چه درجات (ضرایب) H زیادتر شود، مغز مداد سخت تر، و رنگ آن كمتر میگردد.

ب – Black

    نشان دهنده نرمی مغز مداد است، مدادهای گروه B از B شروع میشودو و به 6B ختم میشود و هر چه درجات (ضرایب)‌B زیادتر شود،‌ مغز مداد نرم تر و پررنگ تر میشود.

توجه: ‌مدادهای HB و ( Firm) F نیز هستند كه از نظر نرمی و سختی متوسط میباشند و برای نقشه كشی بایستی از مدادهایی استفاده كرد كه بیش از اندازه نرم نباشد، زیرا مغز مدادهای خیلی نرم به سرعت سائیده میشوند و علاوه بر آن در اطراف خود گروه مداد پخش می كنند و باعث كثیف شدن كار می شوند.

مدادهای خیلی سخت نیز نوك بسیار محكمی دارند كه باعث جا انداختن روی كاغذ میشوند و خطوط رسم شده خیلی كمرنگ هستند. برای نقشه هایی كه روی كاغذ معمولی رسم میشوند، میتوان از یك مداد H و یا HB و یا F به عنوان مداد پررنگ و از 2H , 3H به عنوان مداد كمرنگ استفاده كرد. برای نقشه كشی نیز از مداد اتود استفاده میشود.

8        – مدادتراش:

مدادتراشها در شكلهای مختلف وجود دارند كه برای همه آشنا هستند. مادتراشنها در دو نوع رومیزی و ساده هستند، كه در دفاتر از مدادتراش رومیزی استفاده می شود. این نوع مدادتراش را به وسیله یك پایه به میز نصب می كنند.

9        – نوار چسب:

برای نصب كاغذ، روی میز نقشه كشی از چسب كاغذی استفاده میشود . این چسب دوام بیشتری دارد و در موقع كندن اثری روی كاغذ باقی نمیگذارد. نوع دیگر چسب كه در نقشه كشی به كار میرود چسب نامرئی یا ترانسپرنت است. از این چسب در مواردی كه كاغذ پاره شده باشد،‌برای چسباندن آن استفاده میشود. همچنین برای چسباندن تاتیل های چاپس جدول چاپی ( TITLE) روی كاغذ كالك از این چسب استفاده میشود.

10   – دستگاه نقشه كشی  ( DRAFTING MACHINE) :‌

امروزه بیشتر دفاتر نقشه كشی موسسات فنی، از وسیله ای به نام دستگاه نقشه كشی (درافتینگ) كه روی میز نقشه كشی نصب میشود، استفاده میكنند. این دستگاه دارای دو خط كش عمود بر هم است، كه در حالت عادی یكی از آنها موازی خط افق قرار میگیرد و میتوان خط كش را تحت هر زاویه دلخواه نسبت به افق قرار داد.

11   – چراغ میز نقشه كشی:

برای اینكه نقشه كشی با دقت انجام شودو كمبود نور باعث ناراحتی چشم نگردد معمولا” از چراغ نقشه كشی استفاده میشود. این چراغها متحرك هستند و بوسیله دو بازو حركت می كنند. چراغ نقشه كشی را باید در طرف چپ و بالای میز نصب كرد تا در مواقع كار سایه دست نقشه كش روی كاغذ رسم نیفتد و برای افراد چپ دست چراغ باید در طرف راست و بالای میز نصب گردد.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : هدف از نقشه كشی 166 ص , هدف از نقشه كشی , دانلود هدف از نقشه كشی , دانلود تحقیق هدف از نقشه كشی , دانلود تحقیق در مورد هدف از نقشه كشی , دانلود تحقیق و بررسی هدف از نقشه كشی , دانلود تحقیق و بررسی در مورد هدف از نقشه كشی , تحقیق هدف از نقشه كشی , تحقیق در مورد هدف از نقشه كشی , تحقیق و بررسی هدف از نقشه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر